Μέρα 85 – Πως ξεκίνησε η προσωπική μου διαδικασία

equal and oneΣτη πρώτη επαφή, το μήνυμα της Desteni δεν ήταν κατανοητό/ προσιτό για πολλούς πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους.
Το μήνυμα μεταδίδεται στην αγγλική διάλεκτο και για μένα που δεν είναι η μητρική μου διάλεκτος, χρειάστηκα χρόνο προσαρμογής για να αποκωδικοποιήσω το σχετικό συμβολισμό.

Σπαταλούσα πολύ χρόνο για να ξανά-βλέπω άρθρα και να ξανά-ακούω βίντεο. Με απασχολούσαν θόρυβοι στο περιθώριο και δεν μπορούσα να παραμείνω συγκεντρωμένος στο παρών.

Αργότερα κατάλαβα ότι και το ΕΓΩ μου, προέβαλε αντίσταση στο σχετικό μήνυμα. Ποτέ δεν είχα αναλογιστεί τη δική μου ευθύνη για το άτομο μου και για το περιβάλλον μου επειδή όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα και έκρινα όλους τους άλλους και ποτέ δεν έβλεπα εμένα και τις πράξεις μου.

Πως κάνεις ένα ψάρι να προσέξει το νερό;
Είναι δύσκολο να αλλάξουμε το οπτικό μας πεδίο –που υιοθετήσαμε για τόσα χρόνια- και να μπούμε στη θέση κάποιου άλλου έτσι ξαφνικά όταν ποτέ δεν το πράξαμε. Επειδή ποτέ δεν σκεφτήκαμε οποιοδήποτε άλλο εκτός από τον Εαυτό μας.

Πως μπορείς να στρέψεις τη προσοχή κάποιου σε κάτι που το έχει ήδη δεδομένο;
Είναι δύσκολο να αντιληφθείς κάτι που είναι μπροστά στα μάτια σου, κάτι που έχει αυτοματοποιηθεί στα τόσα χρόνια, κάτι που έγινε πλέον μια συνήθεια και ελέγχεται από το περιβάλλον.

Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα επειδή φοβούμενος την κριτική, έμαθα να προστατεύω το μυαλό μου σαν κάτι το ιερό όπου κατά συνέπεια έμαθα να φοβάμαι να μοιραστώ το τι σκέφτομαι και το τι νιώθω.
Ήμουν στην άγνοια για το τρόπο λειτουργίας του μυαλού και για αυτό αδυνατούσα να εκφραστώ έτσι ώστε να εξηγήσω το τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό μου.
Ήμουν ανήμπορος να αλλάξω κάτι επειδή για να αλλάξω κάτι πρέπει πρώτα να  γνωρίζω πως λειτουργεί ένα προϊόν.
Επειδή χωρίς να ξέρω που θέλω να πάω πως μπορώ να βγώ από το αδιέξοδο;
Χωρίς πρακτικά εργαλεία δεν μπορώ να ξεπεράσω τη πόλωση του μυαλού μου.

Όλα αυτά τα χρόνια που ερευνώ, η Desteni είναι η μόνη ομάδα που προσφέρει δωρεάν μια τεράστια βάση πληροφοριών – όλα όσα χρειάζεται κάποιος που είναι έτοιμος να δεί και να ακούσει.
Επιπρόσθετα παρέχει τα πρακτικά εργαλεία για την αλλαγή.
Κάτι που οι άλλες ομάδες δεν προσφέρουν – εκτός του ότι η πληροφορία έρχεται με ένα ποσό, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη πρακτική αλλαγή/ εργαλεία – δεν προσφέρουν λύση στο πως μπορεί να αλλάξει η δομή του συστήματος έτσι ώστε να μας εξυπηρετήσει όλους και όχι μόνο τους λίγους.

Άρχισα από το Desteni Lite και ήταν μια πολύ ενδιαφέρον διαδικασία, με βοήθεια από το buddy –  εντελώς δωρεάν και απαιτεί μόνο λίγο χρόνο από την ημέρα σου. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετάφρασης στα ελληνικά.
http://lite.desteniiprocess.com/

Η αληθινή λύση είναι μέσα από την Ισότητα και για αυτό η Desteni έχει θέσει τα θεμέλια ενός ίσου οικονομικού συστήματος. Παραμένει να συμμετάσχουμε όλοι για να υλοποιηθεί.
@ Equal money http://equalmoney.org/
@ BIG http://basicincome.me/
@ LIG http://livingincome.me/

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο, φτάνει μόνο να αφιερώσεις την ώρα για να τα μελετήσεις.
http://desteni.org/articles

Υπάρχει το φόρουμ όπου μπορείς να ζητήσεις μια Ίση γνώμη για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί. Όσο παράλογος και αν νομίζεις ότι είσαι, υπάρχει κάποιος για να σε στηρίξει. Εμένα όλα τα θέματα που έδωσα έχουν απαντηθεί.
http://forum.desteni.org/

Υπάρχει το Destonian Wiki για κάποιους όρους/ συμβολισμούς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετάφρασης στα ελληνικά.
http://wiki.destonians.com/Main_Page

Υπάρχουν αρκετά βίντεο αναρτημένα στο youtube για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί. Υπάρχουν βίντεο από αρκετές ομάδες στο κόσμο σε αρκετές γλώσσες. Από άτομα σαν εσένα και εμένα που θέλουν πραγματικά την αλλαγή.
@ Desteni http://www.youtube.com/user/DesteniUSA
@ Desteni Research http://www.youtube.com/user/DesteniProdCrossOver
@ The Design of http://www.youtube.com/user/TheDesignOf

Υπάρχουν πάρα πολλά blog που μπορείς να δείς και θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις πόσο μοιάζουμε. Κάποιος, κάπου μακριά, τόσο ‘διαφορετικός’ βιώνει ακριβώς το ίδιο συναίσθημα που βιώνεις.
@ facebook https://www.facebook.com/groups/journeytolife/
@ forum http://forum.desteni.org/viewforum.php?f=75

Η Desteni στηρίζεται στις δωρεές ατόμων που μελέτησαν το υλικό, έχουν δοκιμάσει τα προτεινόμενα εργαλεία και έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα τους.
Δεν πρόκειται ούτε για εθελοντισμό ούτε για φιλανθρωπία επειδή αυτές οι έννοιες έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και δεν άλλαξαν το παραμικρό – κατά αντίθεση υπερισχύουν το ΕΓΩ μας και ενδίδουμε στο σχεδιασμό της ‘καλοσύνης’.

Η λύση βρίσκεται εδώ και τώρα και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να αναλάβεις τις ευθύνες σου είναι να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου. Ότι και αν υποστηρίζεις ότι και αν νιώθεις και διακηρύττεις, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια και τα συναισθήματα. Αν φυσικά αντιλαμβάνεσαι ότι πιο σημαντικό είναι το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

This entry was posted in Desteni and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Οι σκέψεις μου